Bewegen, sport en maatschappij : theorie voor het examen Bewegen, sport en maatschappij (havo/VWO) - Boon, K., ....-; Pecht, R., ....-; Rijper, G., ....- (Eindhoven : Albert Sickler BV, 2009)
Dit is het boek dat het theoretisch gedeelte van het eindexamen BSM volledig dekt. De inhoud is strak opgebouwd aan de hand van de eisen die in het officiële programma voor het eindexamen gesteld zijn. Het boek is de opvolger van Bewegen, Gezondheid en Samenleving en is eventueel ook naast dit boek te gebruiken.