Mini Max : een leidraad voor voorbereidend Frans in de tweede graad van het lager onderwijs. (Averbode : Uitgeverij Averbode/Erasme, 2017)
Voorbereidend Frans voor de 2e graad Vanaf volgend schooljaar zullen heel wat scholen Frans aanbieden in de 2e graad. Er wordt daarbij gewerkt aan een aantal doelen van de 3e graad, maar voor de 2e graad wordt een andere aanpak aanbevolen: de klemtoon ligt op het speelse en communicatieve. De nieuwe lesmaterialen Mini Max spelen daar perfect op in: ze laten leerlingen op een speelse, muzische manier kennismaken met de Franse taal en integreren daarbij alle doelen die relevant zijn voor de 2e graad. Bovendien sluit deze aanpak perfect aan bij taalinitiatie. De opbouw is thematisch (8 thema's in totaal). Per thema zijn er 7 à 8 activiteiten uitgewerkt voor elk leerjaar. Verder is er uitgebreide didactische ondersteuning voor de leerkracht, en zijn er aantrekkelijke klasmaterialen om de activiteiten auditief en visueel te ondersteunen. Voor de leerling is er een mini carnet, een activiteitenboekje met portfolio, zodat ook de ouders kunnen meevolgen. Uiteraard wordt ook de continuïteit met de 3e graad bewaakt: Mini Max is een ideale voorbereiding op Super Max, onze methode Frans voor de 3e graad. Thema's: Les chiffres Les couleurs Les fruits Les sentiments Le corps Les vêtements La météo Les animaux
Methode voorbereidend Frans voor het 3de en 4de leerjaar
Keywords: Frans -- Lager onderwijs