Boekhouden : een kennismaking - Bonne, Crescentia, ....-; Saenen, Karel, ....- (Gent : Academia Press, 2017)
Op het einde van deze verkenningstocht doorheen de praktijk en principes van het dubbel boekhouden, zullen termen zoals een balans of resultatenrekening voor de lezer geen geheimtaal meer zijn. Je begrijpt wat er op een boekhoudafdeling gebeurt en welke verbindingen er zijn met andere bedrijfsafdelingen. Dergelijke competenties zullen zeker hun nut bewijzen op de arbeidsmarkt. Het boek vangt aan met een kennismaking met de instrumenten en principes van het dubbel boekhouden, behandelt daarna courante registraties in een handelsonderneming, en enkele boekingen verbonden aan de vaste activa en aan leningen op lange termijn, om uit te monden bij de verrichtingen bij het einde van een boekjaar. Veel zorg werd besteed aan een transparante en stapsgewijze opbouw, begrijpelijke taal en voldoende ondersteunende voorbeelden en oefeningen. Per hoofdstuk worden leerdoelen geformuleerd. Een online leerplatform biedt studenten extra oefeningen met oplossingen. Docenten kunnen gebruik maken van allerlei extra didactisch materiaal: oplossingen, extra oefeningen, afbeeldingen uit het boek, een presentatie en bijkomende leerinhouden (topics).
Keywords: Boekhouden -- Hoger onderwijs