De kleine Cialdini : het invloedrijke boek samengevat - De Jong, Jacqueline, ....- (Amsterdam : Business Contact, 2015)
Veel problemen van mensen zijn gedragsproblemen. Door overtuigend te communiceren met anderen kunnen we het gedrag van de desbetreffende personen beïnvloeden. Maar hoe doe je dat? In dit handzame boekje worden diverse aspecten op het raakvlak van 'communicatie en overtuigen' besproken. Aan de orde komen onderwerpen zoals wederkerigheid in verhoudingen ('geven en nemen'), betrokkenheid, consistent handelen, sociale bewijskracht, voorbeeldgedrag, kuddegedrag, sympathie en autoriteit. Het boekje leest gemakkelijk en snel weg. Het is goed geschreven en bevat talloze nuttige praktijktips. Het geeft de lezer een aanzet tot nadenken over de eigen beïnvloedingstechnieken. Als zodanig is het een geslaagd boekje waaraan velen zowel in de privésfeer als in werksituaties of politiek hun voordeel kunnen doen. Diepgang mag niet worden verwacht van deze beknopte uitgave. Niettemin is het het lezen waard. Gebonden uitgave in pocketformaat; kleine druk. © NBD Biblion - Beïnvloeden - Argumentatieleer - Onderhandelen
Overzicht van overtuigingstechniekenen communicatie, met praktijktips. - Robert B. Cialdini