Coachen met gezond verstand - Baeyens, Dominique, ....- (Antwerpen : Manteau, 2018)
Een coach moet altijd zoeken naar innovatie, hoe klein ook, alleen al om je spelers alert te houden. Dat benadruk ik ook altijd tijdens mijn lezingen in bedrijven. Een coach moet nieuwsgierig blijven. Steeds op zoek gaan naar een nieuwe aanpak, nieuwe methodes om zijn spelers, zijn team beter te maken. Op topniveau kan je je spelers geen twintig procent beter maken, maar moet je proberen die één à twee procent verschil te maken. Dat kan onder meer door een betere mentale begeleiding.' Dominique Baeyens werkte gedurende zijn hele carrière met topteams. Hij was binnen het Belgische volleybal een van de pioniers in psychologische begeleiding. Zijn jarenlange ervaring leidde tot een specifieke visie op leiderschap, samenwerking en teamprocessen. Zijn expertise uit de sportwereld is rechtstreeks toepasbaar op de interne werking en de teamprocessen in organisaties en bedrijven.
Keywords: Training