De puberende leider : over lean, omgaan met variatie en onvolwassen organisaties - De Saeger, Ives, ....- (Leuven : LannooCampus, 2017)
Vandaag gedragen industriële organisaties zich nog al te vaak als pubers. Ze zijn log, statisch, te creatief met te weinig focus, en te gericht op zichzelf eerder dan op de dynamische, complexe buitenwereld. Via de uitbouw van het fictieve bedrijf Taste4U gaat dit boek zo op zoek naar manieren om in een steeds sneller veranderende en onvoorspelbare bedrijfswereld, een echte volwassen bedrijfsstructuur en -cultuur op te zetten. De puberende leider is een realistische bedrijfskroniek die aantoont hoe jouw bedrijf wendbaar en efficiënt kan werken. Daarbij speelt de omgang met de Leancultuur een grote rol: echte Lean zoekt niet naar gestandaardiseerde eenheidsworst, maar helpt je bij een juiste aanpak om de nodige waarde te creëren voor je klant en de concurrentie achterwege te laten.
Keywords: Organisatieleer