The catcher in the rye - Salinger, J. D., ....- (London : Penguin Books, 2015)
Nieuwe Penguin editie met de orginele Amerikaanse tekst van Salingers bekendste roman over de nai͏̈eve Holden Caulfield die zo graag volwassen wil zijn maar tegelijkertijd walgt van de onechtheid en oneerlijkheid van de wereld der volwassenen om hen heen. Hij probeert daarom voor zichzelf een ideale wereld te cree͏̈ren waarin hij de rol speelt van iemand die jonge kinderen wil beschermen tegen de boze wereld van de volwassenen. Daarin slaagt hij echter niet en uiteindelijk beseft hij, dat hij zich met de maatschappij, zoals die is, zal moeten verzoenen. Het verhaal is niet voor niets een klassieker geworden. Sinds het in 1945 verscheen is het vele malen herdrukt. Deze nieuwe Penguin editie bevat 200 substantie͏̈le aanpassingen en is vrij sober van uitgave met een niet zo prettig leesbaar klein lettertype. © NBD Biblion
De gedachten en gevoelens van een 16-jarige Amerikaanse jongen die van school is gestuurd en door New York zwerft.
Engelstalige literatuur - English classics