Lord of the flies - Golding, William, ....- (London : Faber and Faber, 2012)
Een groep jongens spoelt na een schipbreuk aan op een tropisch onbewoond eiland. Al vlug ontstaan er twee groepen; de rivaliteit tussen beide mondt uit in een bloedige oorlog. - Een groep schooljongens raakt, nadat hun vliegtuig is neergestort, geïsoleerd op een onbewoond eiland. Al vlug ontstaan er twee groepen en de rivaliteit tussen beide mondt uit in een bloedige oorlog. De keurige Engelse jongetjes hebben elk greintje beschaving van zich afgezet en spreiden daarbij een ontstellende wreedheid (rituele dansen en moorden) ten toon. Deze allegorie over het geweld in de maatschappij is door de eenvoudige stijl toegankelijk voor een breed publiek. Twee keer succesvol verfilmd. Kleine druk. Vooral voor deze roman werd William Golding (1911-1993) de Nobelprijs voor Literatuur 1983 toegekend. Speciale uitgave ter gelegenheid van het honderdste geboortejaar van William Golding en is voorzien van een voorwoord door Stephen King. © NBD Biblion
Educational edition : with revised and updated study notes
Engelstalige literatuur - English classics