The hobbit : or there and back again - Tolkien, J. R. R. (John Ronald Reuel), 1892-1973 (London : HarperCollins, 2006)
Sprookjesachtig verhaal over de met zeer menselijke eigenschappen toegeruste hobbit Bilbo Balings, die, aanvankelijk zeer tegen zijn zin betrokken raakt in een fantastisch avontuur. De tovenaar Gandalff heeft hem uitgekozen teneinde een groep dwergen te leiden bij hun levensgevaarlijke speurtocht naar de vreselijke draak, die de schatten van het dwergenras heeft geroofd. Onderweg vindt hij bij toeval de machtige en gevaarlijke ring, die zo'n belangrijke rol speelt in de trilogie "In de ban van de ring". © NBD Biblion
Een met zeer menselijke eigenschappen toegerust mytisch wezentje wordt dooreen tovenaar in zijn huiselijke rust gestoord om een groep dwergen te leiden bij hun levensgevaarlijke speurtocht naar de vreselijke draak, die de schatten van het dwergvolk heeft geroofd.
Engelstalige literatuur - English classics