Pride and prejudice - Austen, Jane, 1775-1817 (London : Penguin Books, 2014)
Twee zusters trachten een echtgenoot te verwerven, de een door gevoel, de ander door rede. - Roman die zich afspeelt aan het einde van de 18e eeuw waarin vader en moeder Bennett hun dochters aan de man proberen te brengen. Het grootste geluk waarvan de ouders vaak alleen maar konden dromen was een man van aanzien en met geld. De Bennetdochters zijn jong en knap van uiterlijk. De oudste valt op door haar koele intelligentie, haar objectief oordeel en het feit dat ze zich niet zo snel laat strikken. Helaas zal het landgoed niet hun erfelijk bezit kunnen worden omdat het de mannelijke linie toebehoort. Oneindig zijn de verwikkelingen o.a. door trots en vooroordeel veroorzaakt voordat van een 'ze leefden nog lang en gelukkig' gesproken kan worden. Fijne ironie en humor, scherpe karaktertekening, delicate intriges en levendige gesprekstoon. Bevat voorin een inleiding, een chronologie, introductie, opmerkingen over de tekst (36 p.); achterin een appendix, uitleg over veranderingen in de tekst en noten (68 p.). Normale druk. © NBD Biblion
Engelstalige literatuur - English classics
With an introduction by Vivien Jones