Lady Chatterley's lover - Lawrence, D. H. (David Herbert), 1885-1930 (London : Wordsworth, 2007)
Een jonge vrouw, die vervreemd is van haar echtgenoot, voelt zich in haar eenzaamheid aangetrokken tot de jachtopziener, die haar wekt tot een intens sensueel en seksueel leven- Een jonge vrouw, getrouwd met een in de oorlog verminkte, half verlamde man, wordt verliefd op de boswachter van hun landgoed. Wat begint als een hunkering naar een normaal geslachtsleven en een kind, groeit uit tot een grote liefde, waarvoor zij tenslotte haar man verlaat. Het boek verscheen in 1928 en was destijds een sensatie door de zeer openhartige, maar ook idealistische behandeling van het liefdesleven. Opnieuw uitgegeven klassiek Engels verhaal met een introductie (20 p.) door Doris Lessing en noten (13 p. in zeer kleine druk), een bibliografie, een bijlage over het landschap, verklaring van dialectische termen en een nawoord van de auteur over diverse overzeese edities in de jaren twintig. Een 'chronologie' plaatst het werk in zijn tijd. Zwarte paperback met een omslagtekening van een mannenhand die zijn riem opent of sluit; kleine letter en goede marges. © NBD Biblion
Engelstalige literatuur - English classics
With an introduction by David Ellis - complete and unabridged