Of mice and men - Steinbeck, John, 1902-1968 (London : Penguin Books, 2000)
De eenzaamheid en de hoop eens een eigen boerderij te bezitten binden twee mannen op hun zwerftochten van ranch tot ranch. - Het verhaal is door zijn eenvoud, concreetheid en niet moeilijk te achterhalen thematiek zeer geschikt voor hen die nog niet zo vertrouwd zijn met de Engelse taal en literatuur: het thema is de kameraadschap tussen de kleine, slimme George en de sterke, zwakzinnige Lennie, die als landarbeiders rondtrekken en dromen van een eigen boerderij. George ziet zich echter gedwongen Lennie te doden, die door zijn handicap niet kan functioneren in deze maatschappij. Het verhaal speelt zich af in Californië. De dialoog is geschreven in het dialect van Salinas, Californië, de geboortestreek van de auteur. Bevat een introductie (20 p.) door Susan Shillinglaw. Zilverkleurige paperback met een close-up van een ongeschoren mannengezicht; goede letter en marges. © NBD Biblion
Engelstalige literatuur - English classics
With an introduction by Susan Shillinglaw