Dracula - Stoker, Bram, 1847-1912 (London : Vintage Books, 2010)
Aan de hand van dagboeken en brieven wordt verteld hoe een jonge Engelse advocaat, zijn echtgenote en twee van hun vrienden samen met een Nederlandse arts, een mensenbloed drinkende vampier te lijf gaan. - Dracula, overdag mens, 's nachts vampier, gaat in Engeland op jacht naar bloed. Hij wordt ten slotte verdelgd door een Nederlandse arts met de hulp van vier Engelsen. Geschreven als raamvertelling, in de vorm van het dagboek van de vijf betrokkenen. Daardoor is het verhaal soms wat wijdlopig, mede door de situering eind 19e eeuw. De griezelige sfeer komt echter voortreffelijk over. Dit klassieke griezelverhaal is voor de liefhebbers een "must". Voorin 40 p. met introductie door Maurice Hindle, verantwoording van de druk (de tekst volgt die van de druk uit 1897), suggesties om verder te lezen en een chronologie van het leven van de auteur. Achterin de correspondentie tussen Stoker en Walt Whitman, en een brief van Charlotte Stoker uit ca. 1875. Tenslotte 13 p. noten. Zwart-witte omslagillustratie van een markant mannenhoofd. Het verhaal is onlangs opnieuw verfilmd. © NBD Biblion
Engelstalige literatuur - English classics
With an essential guide to the undead - Dracula : the definitive vampire story