Leren duaal leren - Dekocker, Vickie, 1984-; Sodermans, An Katrien, ....- (Leuven : Acco, 2018)
Duaal leren is een vorm van leren op de werkplek: de leerling leert een groot deel van de competenties die op de arbeidsmarkt nodig zijn in een reële werksituatie. Het biedt een unieke mogelijkheid om op een alternatieve en evenwaardige manier te leren. Het belang van duaal leren valt niet te onderschatten. Het beoogt een ‘triple win': voor jongeren, die op een praktijkgerichte manier competenties verwerven; voor ondernemingen, die bijdragen aan de vorming van toekomstige arbeidskrachten; voor de samenleving, omdat duaal leren resulteert in een betere afstemming tussen onderwijs en arbeidsmarkt, meer gekwalificeerde jongeren, minder (jeugd)werkloosheid, meer werkgelegenheid en meer instroom van competente jongeren in knelpuntberoepen. De redacteurs van dit boek zijn nauw betrokken bij pilootprojecten over duaal leren. Zo kwamen ze tot vernieuwende denkpistes en verzamelden ze diverse praktijkvoorbeelden van duaal leren. Met dit boek reiken ze handvatten aan voor beleidsmakers en mensen die in de praktijk staan. Een vernieuwende kijk op het verwerven van competenties is cruciaal voor jongeren in het secundair onderwijs, maar ook voor studenten in het hoger onderwijs en bij levenslang leren.
Wat maakt dit boek zo bijzonder? - eerste boek over duaal leren in Vlaanderen - inspirerende toekomstvisie - met innovatieve cases en out of the box-ideeën
Inclusief toegang tot online leerplatform Sofia