Volleybal : 3 tegen 3 : spelenderwijs & top. - Rutten, Jos, ....- (Kinrooi : Jos Rutten, 2015)
Ook in dit derde boek staat de universele opleiding van jeugdspelers centraal ondanks het feit dat we met 3 tegen 3 aanbeland zijn in de meer collectieve spelniveaus. De thema's, die in de praktijktrainingen aan bod komen, zijn weliswaar meer ‘volleybalgericht' maar wel opgesteld om jonge spelers te ontwikkelen in alle aspecten van het spel. Het kind is immers nog steeds het uitgangspunt voor jeugdopleiding en het is de taak van elke jeugdtrainer om spelers op te leiden en geen teams. Dit boek zet het concept van de boeken 1 tegen 1 en 2 tegen 2 voort en biedt ook nu een waaier van informatie, oefenstof, ideeën en spelvormen aan in 3 tegen 3 situaties. Naast veel technische en tactische informatie bevat het boek 26 voorbeeldtrainingen die onmiddellijk toepasbaar zijn in de training of in de les. Honderden tekeningen en foto's illustreren en verduidelijken de tekst. Het boek is uitgegeven door Perka, bevat 335 geïllustreerde pagina's
Keywords: Volleybal