De mooiste kastelen van Vlaanderen : Toeristische & culturele gids - Smets, Irene, 1953- (Tielt : Lannoo, 2017)
Zin om eropuit te trekken naar een onbekende en misschien vreemde wereld, om een lang vervlogen tijd of een prachtig stukje natuur te ontdekken? Je hebt er geen teletijdmachine voor nodig en je hoeft er niet ver voor te reizen. Vaak heb je genoeg aan je fiets en een paar wandelschoenen, want... om de hoek ligt een kasteel! Vlaanderen bezit een ongelofelijke rijkdom aan kastelen en kasteeldomeinen. Ze staan te wachten om door jou ontdekt te worden! De verwondering, de spanning, het plezier, de natuurbeleving krijg je er zomaar bij. Dit unieke boek opent het verleden en het heden van de Vlaamse kastelen en hun domeinen. Dit boek is zowel een naslagwerk als een toeristische gids Je krijgt een volledig overzicht van alle kastelen per provincie Met boeiende verhalen en wetenswaardigheden Met een pak praktische informatie om een leuke uitstap, een geslaagde dagtrip of een prinsheerlijk weekend in te plannen De prachtige kleurenfoto's brengen de kastelen tot leven en nodigen je uit om zelf de betoverende charme ervan te ontdekken.
Keywords: Toerisme ; Vlaanderne; Toerisme ; kastelen