Begeleiden van actief leren : theorie en praktijk van zelfsturing en samenwerking - Van den Bergh, Linda, ....-; Ros, A. A. (Anje), 1967- (Bussum : Coutinho, 2015)
Uitgave over een actueel thema in het (basis)onderwijs: kinderen stimuleren om zelf eigenaar te worden van hun leerproces. Dat gebeurt als de leerkracht beredeneerd en doelgericht inspeelt op actieve leervormen voor kinderen – die actieve leervormen worden geschraagd door zogenoemde 21ste-eeuwse vaardigheden als samenwerking, communicatie, ICT-vaardigheden, kritisch denkvermogen en probleemoplossend vermogen. Theorie en praktijk wisselen elkaar op een praktische manier af in deze heldere handreiking. Checklists, tools en vlotte overzichten van de theorieën geven de student/leraar handvatten voor zelfstudie en het bruikbaar inrichten van de eigen praktijk. Met leer- en reflectievragen, literatuurverwijzing, uitgebreid register. Aan deze publicatie is een rijke website verbonden, waarop via een bijgevoegde code ingelogd kan worden. Een voorbeeld van een combinatie van theorie en praktijk, van de hand van twee goed ingevoerde onderwijsprofessionals, die er inhoudelijk werkelijk toe doet in hedendaags onderwijsland. © NBD Biblion
Pedagogische gids voor leerkrachten in het basisonderwijs en pabo-studenten. Cover Toon grotere cover Toon grotere cover
Keywords: Basisonderwijs ; didactiek