Culturele diversiteit in de klas - Van der Heijde, Hans, ....-; Kampman, Luuk, ....-; Bruin, Klaas, ....- (Bussum : Coutinho, 2016)
Geheel herziene zesde druk van het boek ‘Intercultureel onderwijs in de praktijk', dat zijn wortels heeft in 1995. In de afgelopen twintig jaar is in verband met dit onderwerp veel gebeurd. Er zijn nieuwe inzichten gekomen en er is meer zicht op een effectieve aanpak om kinderen binnen het onderwijs te integreren. Ook in politiek, sociaal en maatschappelijk opzicht is er veel veranderd. Die veranderingen hebben uiteraard eveneens hun impact op de onderwijssituatie. Ook grote gebeurtenissen als 11 september, een aantal politieke moorden en verschuivende opvattingen over integratie hebben een grote invloed. Deze vernieuwde publicatie past veel beter bij de huidige tijdgeest in de samenleving en het onderwijs en is daarom een goede vervanger van 'Intercultureel onderwijs in de praktijk'. Alle aspecten van diversiteit komen aan de orde. Het boek is gericht op alle lerarenopleidingen en scholen voor primair en voortgezet onderwijs. Vandaar dat ook de nodige praktijkopdrachten zijn opgenomen. © NBD Biblion
Studieboek voor lerarenopleidingen basisonderwijs en voortgezet onderwijs over een effectieve aanpak van culturele diversiteit in de klas.
Keywords: Intercultureel onderwijs