Geloof je het zelf?! : levensbeschouwelijk leren in het basisonderwijs - Van den Berg, Bas, ....-; ter Avest, Ina (Klasiena Hendrica), 1948-; Kopmels, Tamar, ....- (Bussum : Coutinho, 2013)
Flink herziene uitgave van het praktijkboek over het begeleiden van de levensbeschouwelijke ontwikkeling van kinderen in Nederland en Vlaanderen, bestemd voor pabo-studenten en leerkrachten in het basisonderwijs. Uitgangspunt is dat kinderen nieuwe betekenissen ontdekken in wisselwerking met hun omgeving. Als leerkracht zorg je dat dat betekenis krijgt voor het kind. De stof wordt in drie delen aangeboden: de zeven vermogens van kinderen bij de levensbeschouwelijke ontwikkeling (waarnemen, verwonderen, nadenken etc.), het versterken van de vaardigheden van leerkrachten in dit proces en de didactische vormgeving voor de praktijk aan de hand van concrete lessituaties. De artikelen worden door verschillende auteurs aangeboden, maar in algemene zin richt het taalgebruik zich steeds op de lerende en nieuwsgierige lezer en is het voldoende toegankelijk. Regelmatig komen opdrachten voor de doelgroep langs, op de website van de uitgeverij staat aanvullend materiaal. Eenvoudige foto's verlevendigen het boek dat er toch wel echt als een schoolboek uitziet. Bevat een uitgebreide inhoudsopgave en trefwoordenregister. © NBD Biblion
Keywords: Levensbeschouwelijke vorming ; basisonderwijs ; Intercultureel onderwijs