Inleiding organisatiekunde - ten Berge, Loek, ....-; Oteman, Marco, ....-; Van Kooten, Johan, ....- (Bussum : Coutinho, 2016)
Opgebouwd rond het 7-S-model van Peters en Waterman geeft dit boek een algemeen inleidend overzicht van het vakgebied organisatiekunde, waarbij ook beknopt aandacht wordt besteed aan aanpalende vakgebieden zoals marketing. De doelgroep van de auteurs, verbonden aan de Faculteit Economie en Management van de Hogeschool van Utrecht, zijn hbo-studenten. Deze uitgave is ook als zelfleerboek bruikbaar. Na een inleidend hoofdstuk met onder andere een historische terugblik op de ontwikkeling van de organisatietheorie volgen hoofdstukken waarin steeds één element van het 7-S-model behandeld wordt. De korte en duidelijke tekstblokken worden ondersteund door illustratieve kaderteksten. Elk hoofdstuk kent een begincase met zelfstudievragen en sluit af met testvragen en een eindcase. Met register. © NBD Biblion
Keywords: Organisatieleer