Effective writing in English : a sourcebook - Hannay, Mike, 1951-; Mackenzie, John Lachlan, 1950- (Bussum : Coutinho, 2017)
Engelstalige handleiding voor het schrijven van 'theses' (dissertaties), scripties en andere informatief-commentariërende teksten ('argued texts'). Aandacht wordt besteed aan het opstellen en redigeren van de tekst, zinsbouw, grammaticale verschillen tussen het Engels en het Nederlands, correcte spelling (o.a. de verschillen tussen Brits en Amerikaans-Engels) en het samenstellen van een notenapparaat en literatuurverwijzingen. In deze herdruk zijn de oefeningen en uitwerkingen niet meer opgenomen; hiervoor wordt verwezen naar een website, waar dit materiaal voortaan regelmatig geactualiseerd en uitgebreid wordt aangeboden. Dat een boek als dit goede diensten kan bewijzen, werd nog eens onderstreept in een artikel in de NRC ('This Might Be Dutch', 24.08.02), waarin het soms nogal gebrekkige Engels waarvan Nederlandse auteurs zich plegen te bedienen, werd bekritiseerd. Deze uitgave is een uitstekend hulpmiddel om hun Engelse teksten ook voor Engelstalige lezers prettig leesbaar te maken. En omdat men tegenwoordig via internet een wereldwijd publiek kan bereiken, is dat beslist geen overbodige luxe. © NBD Biblion
Engelstalige gids voor het schrijven in het Engels.
Keywords: Schrijven ; Engelse taal