School life - Chianain, Neasa Ni, ....- (Pink moon, 2017)
David Rane - School Life belicht een jaar in het leven van twee bevlogen leraren (de één muziek, Latijn en wiskunde en de ander literatuur) aan de enige kostschool in Ierland voor kinderen in de leeftijd van zeven tot twaalf jaar. Headfort School, gevestigd in een monumentaal gebouw op een idyllische plek, is hun leven. John en Amanda Leyden hebben elkaar als twintigers op de school ontmoet, trouwden en brachten de rest van hun leven door op het schoolterrein, waar ze ook wonen. Het huidige schoolhoofd, zelf een vooruitstrevende, gedreven docent, kreeg zelfs nog les van John. Het echtpaar houdt het op de school niet bij lesgeven alleen: ze zijn mentor, inspirator en plaatsvervangend ouder voor de kinderen en ze maken lange dagen. Nu de jaren gaan tellen, bereiden John en Amanda zich voorzichtig voor op het einde van hun Headfort-bestaan. Maar kunnen ze eigenlijk wel zonder?
Thema-dvd - John en Amanda zijn twee sympathieke leraren in de enige kostschool in Ierland voor kinderen van 7 tot 12 jaar. De bijzondere leraren behoren al 46 jaar tot de school, waarvan het gebouw doet denken aan het Zweinstein van Harry Potter. John geeft er wiskunde, Latijn en Engels, maar ook gitaar. Amanda daarentegen probeert de kinderen iets bij te brengen over literatuur. Maar na al die jaren komt hun pensioen in zicht. Kunnen ze de school, die tot nu hun hele leven is, achterlaten? Charmante, warme observerende documentaire die de grote prijs op Docville won.
Engels gesproken, Nederlands ondertiteld