Een kennismaking met de oude wereld - de Blois, Lukas, 1944-; Van der Spek, Bert, ....- (Bussum : Coutinho, 2017)
Leerboek voor de geschiedenis van de Grieken en de Romeinen en die van de Egyptenaren en Voor-Aziatische volkeren voorzover die de ontwikkelingsgang van de geschiedenis verduidelijkt. Bestemd voor geschiedenisstudenten (universitair en H.B.O.), studenten klassieke talen en anderen. Ondanks het meer dan onhandige formaat inhoudelijk een handzaam boek door helderheid en overzichtelijkheid, met nadruk op verschijnselen van algemeen historisch belang en aandacht voor de samenhang met de latere eeuwen. Duidelijke kaarten en vaak originele illustraties. Zoals van de auteurs te verwachten was een uitstekend boek, waarin vooral de klare uiteenzetting van bestuursvormen, structuren, sociale conflicten en economische factoren opvallen. Inhoudelijk ongewijzigd; de bibliografie is bijgewerkt t.m. 1991. © NBD Biblion
Schets van de oude geschiedenis van Egypte, Voor-Azie͏̈, Griekenland en Rome. Cover Toon grotere cover
Keywords: Oude culturen