Spelenderwijs verbinden en hechten : met meer dan 100 spelletjes - Mets, Micheline, ....-; Kaiser, Katja, ....- (Amsterdam : SWP, 2017)
Geef je kind een bal en ga samen spelen! Door de eeuwen heen en in alle culturen vormen spel en speelsheid het meest natuurlijke ontwikkelingsmiddel voor kinderen. Ongeacht hun afkomst, ongeacht wie ze zijn. Dit boek toont dat ouders, opvoeders die actief en met plezier investeren in een hechte relatie met hun kind, bouwen aan een waardevol fundament. Als kinderen in hun eerste levensjaren in een liefdevolle, stabiele omgeving opgroeien, wordt een gezonde basis gelegd voor hun verdere leven. Het stimuleert actief de hersenontwikkeling en vergroot zo hun toekomstperspectief. De stevige band met hun opvoeders zorgt voor vertrouwen in zichzelf, anderen en de wereld. En het mooie is: iedereen, van ouder, verzorger tot leerkracht, pleegouders of therapeut, kan hieraan bijdragen. Spelenderwijs. Elke dag opnieuw. In "Spelenderwijs verbinden en hechten" gaan achtergrond en écht doen hand in hand. Het is een inspiratiebron met zeker honderd spelvoorbeelden die het hechtingsproces bevorderen en helen. Door elke dag opnieuw samen te spelen en te beleven. Het is een boek voor iedereen die met kinderen werkt en leeft. Daarnaast kan het worden gebruikt door Theraplay®-therapeuten en als praktisch naslagwerk tijdens opleidingen en nascholingstrajecten waarbij hechting aan bod komt."Spelenderwijs verbinden en hechten" wil inspireren, maar vooral motiveren om actief en met veel plezier aan de gang te gaan. (…) een belangrijk boek. Jaarlijks verschijnen er wereldwijd tientallen nieuwe boeken over gehechtheid, maar zelden zijn er publicaties bij die zo praktisch en uitnodigend zijn als dit boek. (…) Dit boek verdient het om door heel veel mensen gelezen en vooral gebruikt te worden. Ouders, pleegouders, therapeuten, begeleiders, leerkrachten, verpleegkundigen en artsen en alle andere professionals die met kinderen werken, koester dit boek en geniet van alle activiteiten die erin beschreven staan.
Keywords: Creatieve therapie