Het event als strategisch marketinginstrument - Gerritsen, Dorothé, ....-; van Olderen, Ronald, ....-; Hover, Moniek, ....- (Bussum : Coutinho, 2017)
In het werkveld van marketing nemen evenementen een belangrijke plaats is. De eerste drie hoofdstukken vormen een introductie tot evenementen als strategisch instrument, de ontwikkelingen en trends en de voor- en nadelen van evenementen en de plaats in de marketingmix. Daarna wordt inhoudelijk ingegaan op de relatie van evenementen met relatiemarketing, marketingcommunicatie en product- en corporate branding. Naast deze invalshoek vanuit de onderneming volgt een insteek vanuit de stad waar het evenement plaatsvindt, die meer gericht is op het gemeentebestuur en de bewoners. Een evenement plannen is een deel van eventmarketing, daarna volgen de uitvoering en de effectmeting en evaluatie. De auteurs zijn beiden docent evenementmanagement aan een Nederlandse instelling voor hogere beroepsopleidingen. Gericht op hbo-studenten en marketingprofessionals. Naast het boek helpen opdrachten en extra informatie op een website de student.
Keywords: Evenementen; Strategische marketing