Basisboek entertainmentmarketing : media, muziek, film, games en evenementen - Penseel, Henk, ....- (Bussum : Coutinho, 2013)
Dit boek gaat over marketing in de entertainmentbranche. Aan de orde komen achtereenvolgens – in drie delen – de entertainmentmarkt en het medialandschap, de entertainmentbranches zoals muziek, films, games en evenementen en in het derde deel de strategische ontwikkelingen op het gebied van entertainmentmarketing. Bij het boek hoort een website met aanvullend materiaal. De eindredacteur is zelfstandig communicatieadviseur en als docent verbonden aan de Hogeschool Utrecht. Daarnaast zijn vele deskundige auteurs op deelgebieden betrokken geweest bij de totstandkoming. In deze tweede herziene druk heeft internet een centrale plaats. Alle teksten en illustratiemateriaal zijn geactualiseerd en het onderdeel sport is verdwenen. Het boek is gemakkelijk geschreven en heeft een moderne lay-out met passende illustraties. Een aanrader zowel voor iedereen die geïnteresseerd is in de entertainmentmarkt als voor de professional die zich dagelijks bezighoudt met entertainmentmarketing.
Er zijn weinig marketinggebieden zo pluriform als de Nederlandse entertainmentsector. Dit boek biedt een nagenoeg compleet overzicht van deze sector en hanteert hierbij marketing als rode draad. Basisboek entertainmentmarketing bestaat uit drie delen. Deel 1 geeft een overzicht van de Nederlandse entertainmentmarkt en gaat tevens in op de geschiedenis daarvan. In deel 2 worden de specifieke marketingvereisten beschreven voor de verschillende branches: muziek, film, games, (multi)media en evenementen. Deel 3 gaat in op strategische ontwikkelingen in de entertainmentwereld en de rol van marketing daarin. Ieder hoofdstuk start met een lijst concrete leerdoelen en eindigt met een beknopte samenvatting. Basisboek entertainmentmarketing is bedoeld voor hbo-studenten media- en entertainmentmanagement, leisure, commerciële economie, facility management en communicatie. Daarnaast is het boek geschikt voor iedereen die de entertainmentbranche beter wil leren kennen. Henk Penseel is zelfstandig adviseur en parttime docent aan het Institute for Marketing & Commerce van de Hogeschool Utrecht. Bij dit boek hoort een website met veel extra materiaal. De code in dit boek geeft je twaalf maanden toegang tot dit materiaal en is slechts één keer te gebruiken.
Keywords: Evenementen -- Organisatie; Marketing -- Computerspellen; Marketing -- Filmindustrie; Marketing -- Muziekindustrie