Handels- en financiële technieken. - Bellon, Karin, ....-; De Graeve, Miek, ....-; Gyselaers, Marlies, ....- (Berchem : De Boeck, 2017)
Handels- en financiële technieken is een inleidend werk over de nationale en de internationale handel en de bijbehorende financiële technieken en instrumenten. Het is in eerste instantie geschreven voor studenten uit de professionele bachelor. Het boek bestaat uit vijf grote onderdelen. Elk deel is opgebouwd volgens een praktische structuur afgestemd op een actief lesgebeuren: •een inleidende case zet de studenten aan het denken over de verschillende aspecten van een handelssituatie; •in het theoriegedeelte worden begrippen gedefinieerd, en geïllustreerd met cijfermateriaal en voorbeelden; •hierna volgt een uitgebreide oefeningenreeks; •met de zelfevaluatie kunnen studenten hun verworven kennis toetsen aan de gestelde leerdoelen •Voor docenten zijn de oplossingen van de oefeningen beschikbaar onder 'Downloads').
Keywords: Betalingsverkeer; Handelswetenschappen; Ondernemingen