Beleid, organisatie en kwaliteit in de gezondheidszorg - Decock, Wouter, 1983-; Baldewijns, Karolien, 1978-; Huybrecht, Sabine, ....-; Mertens, Marc, ....-; De Bleser, Leentje, ....- (Antwerpen : De Boeck, 2017)
Door een heleboel maatschappelijke wijzigingen wordt de organisatie van de gezondheidszorg steeds ingewikkelder. Studenten die in dat complexe werkveld zullen terechtkomen vinden een houvast in Beleid, organisatie en kwaliteit in de gezondheidszorg. Naast een ruim beeld van de gezondheidszorg en het breder maatschappelijk kader, schetst het boek ook de gevolgen van de zesde staatshervorming voor de sector. De focus ligt daarbij op de positie van de zorgvrager, de service van de zorgprovider en de patiëntveiligheid. Ook de financiering van de gezondheidszorg en het belang van een goede teamwerking krijgen ruim aandacht. De vele praktijkvoorbeelden maken van Beleid, organisatie en kwaliteit in de gezondheidszorg een praktisch handboek voor iedereen die meer wil weten over hoe de gezondheidszorg in Vlaanderen gestructureerd is. Deze editie behandelt ook de Gecoördineerde wet betreffende de uitoefening van de gezondheidszorgberoepen (WVG).
Beleid, organisatie en kwaliteit in de gezondheidszorg bereidt studenten verpleegkunde voor op hun functie in een alsmaar complexer wordende gezondheidszorg.
Keywords: Gezondheidseconomie; Gezondheidszorg -- Beleid