Infectiepreventie : leidraad voor zorginstellingen - De Bens, Rika, ....-; Knaepkens, Luc, ....- (Berchem : De Boeck, 2017)
Infectiepreventie Leidraad voor zorginstellingen Rika De Bens - Luc Knaepkens Infectiepreventie is een leidraad voor de zorgverleners in zorginstellingen waar veel mensen met een verminderde immuniteit onder eenzelfde dak verblijven, zoals ziekenhuizen, woonzorgcentra en psychiatrische verzorgingstehuizen. Deze editie bestaat uit twee delen. Het eerste deel behandelt vooral de voorzorgsmaatregelen om kruisinfecties te bestrijden, zoals de standaardvoorzorgsmaatregelen, handhygiëne, reiniging en desinfectie. Het weede deel gaat over infecties die frequent voorkomen, maar waarover nog veel onduidelijkheid bestaat, zoals de ziekenhuisbacterie MRSA, Clostridium difficile, influenza en epidemieën met diarree. Deze infecties worden kort toegelicht: wat zijn ze, hoe ontstaan ze en welke voorzorgsmaatregelen moeten er genomen worden om kruisinfecties te vermijden of preventief aan te pakken. Door deze opbouw is het boek zeer geschikt voor gebruik in zowel acute, als chronische zorginstellingen. In deze editie vindt u een nieuw hoofdstuk over pandemische en epidemische infectieziekten.
Keywords: Infectieziekten ; preventie