Bank en beurs binnenstebuiten - Bellon, Karin, ....-; Kegels, Kurt, ....-; Koolen, Els, ....-; Vanneste, Jacques, ....- (Antwerpen : De Boeck, 2018)
Het voorbije decennium hebben tal van financiële instellingen vaak een bepalende rol gespeeld in het dagelijks leven van de wereldbevolking. Daardoor werd de nood aan duidelijke informatie omtrent de financiële wereld erg noodzakelijk. Met Bank en beurs binnenstebuiten komen de auteurs aan deze nood tegemoet: een up-to-date standaardwerk over de boeiende bank- en beurswereld voor studenten en docenten van het hoger onderwijs. Maar het boek zal ook al wie professioneel begaan is met deze materie, beslist aanspreken. Bank en beurs binnenstebuiten is onderverdeeld in 4 grote delen en behandelt systematisch brandend actuele thema's. De inhoudsopgave is zo opgevat dat de lezer een selectie kan maken in functie van zijn voorkennis en specialisatie. Sommige hoofdstukken kunnen zowel op een inleidend als op een meer gevorderd niveau worden verwerkt. Bank en beurs binnenstebuiten is ook geschikt als zelfstudiemateriaal of als naslagwerk voor al wie belangstelling heeft voor het studiedomein van de financiële economie. Er werd veel aandacht besteed aan een toegankelijke en interactieve aanpak. Omdat de bank- en beurswereld voortdurend evolueert, biedt de website www.economieweb.be u achtergrondinfo en ICT-opdrachten uit de actualiteit. U vindt er ook de oplossingen van de opdrachten uit het boek en extra oefenmateriaal. In Bank en beurs binnenstebuiten bundelen drie ervaren lectoren in het vakgebied – Karin Bellon, Kurt Kegels en Els Koolen – hun krachten, in samenwerking met prof. dr. Jacques Vanneste.
Met deze herwerkte editie zetten de auteurs een traditie voort die nog steeds zeer actueel blijkt. Op een systematische en heldere manier biedt Bank en beurs binnenstebuiten een duidelijk inzicht in het reilen en zeilen in de financiële wereld.
Keywords: Bankwezen