Financial accounting - Jorissen, Ann, ....-; Lybaert, Nadine, ....-; Reyns, Carl, ....-; Vanneste, Jacques, ....- (Berchem : De Boeck, 2016)
Een uitgebreid handboek met oefeningen dat de nadruk legt op het leren lezen en begrijpen van financiële staten. n Financial accounting ligt de focus op de externe verslaggeving. Het boek leert u om financiële staten (jaarrekeningen) die een belangrijke informatiebron vormen voor externe belanghebbenden (aandeelhouders, leveranciers, de overheid, kredietverstrekkers…) te lezen en te begrijpen. Beide delen schenken ruime aandacht aan de verschillen tussen de Belgische jaarrekening en de IAS/IFRS-regels. Het boek richt zich tot de academische opleidingen die een grondige vorming in de externe verslaggeving beogen, maar het is ook bijzonder geschikt voor professionele opleidingen bedrijfskunde met een sterke basisvorming in de accountancy. De specifieke oefeningen aan het einde van elk hoofdstuk sporen studenten aan om via zelfstudie en oefening een helder inzicht te krijgen in de externe verslaggeving. Deze editie is aangepast aan de bepalingen van het Koninklijk Besluit van 18 december 2015 (omzetting van de Europese Boekhoudrichtlijn).
De inhoud is bijgehouden tot 15 juli 2016
Keywords: Boekhouden