Toerisme in kaart - Janssens, Diederick, ....- (Groningen : Noordhoff, 2011)
Toeristische topografie behandelt plaatsen die van toeristisch belang zijn. Dit kunnen steden of stranden zijn, maar ook attracties of musea. Toerisme in kaart leert de opgedane kennis om te zetten in praktische vaardigheden, zoals het uitzetten van reisroutes, het maken van afwegingen en het geven van reisadvies. Toerisme in kaart beperkt zich niet tot enkele facetten binnen het toerisme, maar geeft een breed inzicht in verschillende thema's van het toerisme: natuurwonderen, cultuurtoerisme, buitensport, zonvakanties, festivalreizen en lekker weg in eigen land. Daarnaast behandelt het praktische plaatsen, zoals luchthavens, cruiseroutes en uitvalsbases voor trips en safari's. Dit handboek is effectief in gebruik: het is geordend, kent verschillende zoeksystemen en de vormgeving staat geheel in dienst van efficiënt gebruik.
Keywords: Toerisme ; topografie