Blockchain is WTF (Waarschijnlijk Toch Fundamenteel) - Smits, Gerrie, ....- (Brugge : Die Keure, 2018)
‘WTF is Blockchain', dacht Gerrie Smits een paar jaar geleden. Hij had al veel nieuwe technologieën zien passeren, maar geen enkele had hem ooit 's nachts wakker gehouden. Dit was anders. Blockchain had de eigenschappen om impact te hebben op een fundamenteel niveau: op hoe bedrijven functioneren, op de toegevoegde waarde van middlemen, op basis-concepten als geld, vertrouwen en identiteit, zelfs op de manier waarop we als mensen samenwerken en -leven. Dit was WTF, Waarschijnlijk Toch Fundamenteel. Vandaar dit boek. Om op een niet-technische manier uit te leggen wat blockchain nu eigenlijk is. Om aan te geven waar blockchain nu eigenlijk voor gebruikt kan worden. En vooral om handvaten aan te bieden, zodat een brede groep mensen, vanuit hun eigen kennis en ervaring, mee kunnen beginnen denken. Want het hele blockchain-verhaal is nog maar net uit de wieg gekropen. En ook al heeft het veel potentieel, het is belangrijk dat niet-technische mensen meedenken, meedoen en mee vragen stellen. En niet blijven hangen bij bitcoin en rijk worden.
Keywords: Blockchain