De brandverzekering toegepast - Baert, Johan, ....-; De Graeve, Miek, ....-; Gyselaers, Marlies, ....- (Antwerpen : Intersentia, 2017)
Dit boek bestudeert de brandverzekering en het wettelijk kader ervan aan de hand van de algemene voorwaarden en praktijkdocumenten (bijzondere voorwaarden, schadeaangifte enz.), van de verzekeringsaanvraag tot het einde van de polis met inbegrip van schadebeheer, gestoffeerd met talrijke voorbeelden en oefeningen. Johan Baert is opleidingshoofd Financie- & Immobiliën- en verzekeringswezen aan de hogeschool VIVES, studiegebied Handelswetenschappen en bedrijfskunde. Meerdere jaren was hij verbonden aan een bankagentschap en verzekeringskantoor. Miek De Graeve, coördinator Financie- en verzekeringswezen, Management en Technologie en lector recht en verzekeringen aan de UCLL. Marlies Gyselaers, lector verzekeringen aan de UCLL.
Keywords: Brandpolis ; Brandverzekeringen