Timemanagement volgens Covey - Covey, Stephen R., 1932-2012; Merrill, Roger, ....-; Merrill, Rebecca R., ....- (Amsterdam : Business contact, 2014)
Heb je wel eens het gevoel dat je je een slag in de rondte werkt en toch constant in tijdnood verkeert? Dat vrienden en familie meer aandacht vragen, terwijl je nauwelijks tijd hebt voor jezelf? Stephen Covey beantwoordt in dit boek de vraag hoe het komt dat we de prioriteiten in ons leven toch maar zo zelden op de eerste plaats laten komen. Jarenlang zijn ons methodes en technieken aangereikt om efficiënt met onze tijd om te gaan. Als we maar hard genoeg werken en leren kunnen we alles beter en sneller doen. Maar vaak is dat niet genoeg, en dan nemen de schuldgevoelens alleen maar toe. Timemanagement volgens Covey is niet gebaseerd op tips en trucs maar op een heldere methode op basis van principes. Daarmee kun je de focus houden op wat echt belangrijk is, afgewogen keuzes maken en een goede werk-privébalans hanteren. Wie met Covey het probleem bij de wortel aanpakt, hoeft zich nooit meer af te vragen of hij met de verkeerde zaken bezig is. Na het lezen van dit boek is timemanagement niet meer een kwestie van tijd maar van prioriteit.
Uitgebreide editie verschenen o.d.t.: Prioriteiten
Volledig herziene en ingekorte vertaling van First things first
First things first : abridged edition