Top 100 van de Belgische wielrenners - Sys, Jacques, ....- (Tielt : Lannoo, 2018)
Heroïek, romantiek en dramatiek. Dit unieke naslagwerk, Top 1000 van de Belgische wielrenners, portretteert 1000 renners die het rijke verleden van 150 jaar wielersport kleur gaven. Met lange en korte verhalen, over de vedetten die met een aureool van onsterfelijkheid door het leven stappen, maar ook over de vele andere renners die elk op hun manier een rol speelden in het peloton. Over vallen en opstaan, triomfen en tragedies – de wielersport is een metafoor van het leven. De verschillende generaties en tendensen worden gebundeld in dit meer dan 500 pagina's dikke werk: van de grimmigheid uit het prille begin, de opkomst van het ploegensysteem en de technologische evoluties tot de intrede van de wetenschap.