Layla M. - De Jong, Mijke, ....- ([s.l.] : CINEMIEN, 2016)
Talen : Nederlands, Arabisch Genre : Drama Type : DVD Publicatiedatum : 18/11/2016 Speelduur : 93 minuten Ondertitels : Nederlands, Frans, Engels Verhouding : 16:9 Anamorphic Geluid : Dolby Digital 5.1 Regisseur : Mijke de Jong -Acteurs : Ilias Addab, Nora el Koussour - Verpakking : Amaray-type Rating : Afgeraden voor kinderen <12
Thema-dvd - De 18-jarige Layla (Nora El Koussour) is een jonge vrouw van Marokkaanse afkomst. Ze doet eindexamen vwo en is een fanatiek voetbalster. Met haar ouders, oma en broer woont ze in Amsterdam-West. Layla is niet op haar mondje gevallen en durft voor haar mening uit te komen. Ze stoort zich aan het negatieve beeld dat er is over Marokkanen en het Islamitische geloof. Thuis heeft ze discussies hierover en Layla zet zich steeds meer af tegen de liberale opvattingen van haar ouders. Tegen hun wil en tot schrik en ergernis van haar beste vriendin en broer, sluit ze zich aan bij een groep jonge Moslims die strijden voor acceptatie en het uitoefenen van hun geloof.
EAN : 8717249484028