Fuocoammare : par-delà Lampedusa - Rosi, Gianfranco, ....- ([s.l.] : Cinéart, 2017)
Talen : Italiaans, Frans Genre : Andere Label : Cineart Cineart Type : DVD Publicatiedatum : 11/02/2017 Speelduur : 109 minuten Ondertitels : Nederlands, Frans Verhouding : 16:9 Geluid : Dolby Digital 5.1 Regisseur : Gianfranco Rosi Rating : Afgeraden voor kinderen <12
Thema-dvd - Samuele, 12 jaar, woont op een eiland in de Middellandse Zee. Zoals alle jongens van zijn leeftijd, wil hij zich amuseren, op de rotsen klimmen en wat rondhangen in de haven. Maar zijn eiland is niet zoals de andere eilanden. Het is Lampedusa, dat de Europese bestemming geworden is van de mannen, de vrouwen en de kinderen die de Middelandse Zee oversteken in veel te kleine en schamele bootjes. Deze mensen zijn op zoek naar vrede, vrijheid of gewoon geluk, maar vaak is het hun lichaam dat uit de zee opgevist wordt. Iedereen dag zijn de eilandbewoners getuige van één van de grootse menselijke tragedies van onze tijd.
EAN : 5051083115650