Entre les murs - Cantet, Laurent, ....- ([s.l.] : Cinéart Cinema, 2015)
Talen : Frans Genre : Wereldcinema Label : Twin Pics Type : DVD Publicatiedatum : 31/08/2015 Speelduur : 124 minuten Ondertitels : Nederlands Verhouding : 16:9,2.35:1,4:3 Geluid : Dolby Digital 3.0 LCR Regisseur : Laurent Cantet -Acteurs : Burak Özyilmaz, François Bégaudeau, Angélica Sancio, Boubacar Toure, Arthur Fogel, Agame Malembo-Emene - Verpakking : Amaray-type Rating : Afgeraden voor kinderen <6
Thema-dvd - François maakt zich klaar voor een nieuw jaar op een middelbare school in een moeilijke wijk. Culturen en denkwijzen botsen vaak met elkaar in de klas, net als in de hedendaagse Franse maatschappij. Hoe vermakelijk en inspirerend de leerlingen ook kunnen zijn, hun moeilijke gedrag kan elk enthousiasme van een onderbetaalde leraar dempen. François staat erop een respectvolle omgeving te creëren, maar de leerlingen kunnen het niet nalaten zijn democratische methodes en zijn ethiek stevig op de proef te stellen.
EAN : 5413356391732