Gezondheidsbevordering en zelfmanagement door paramedici - Sassen, Barbara, ....- (Houten : Bohn Stafleu Van Loghum, 2016)
Wat is gezondheid precies? Hoe kijk je naar je eigen gezondheid en naar de gezondheid van de patiënten voor wie je zorgdraagt? Het boek Gezondheidsbevordering en zelfmanagement door paramedici begint met het definiëren van het begrip gezondheid en gaat vervolgens in op allerlei vragen, zoals: Welke factoren bepalen je gezondheid? Hoe kun je gezondheid meten? Hoe geef je ‘handen en voeten' aan preventie, gezondheidsbevordering en gezondheidsvoorlichting? In zes hoofdstukken wordt de antwoorden op deze vragen concreet uitgewerkt voor de verschillende paramedische beroepen.De meerwaarde van dit boek is dat het gezondheid bekijkt op micro-, meso- en macroniveau. Dit is onmisbaar voor paramedici die op professioneel niveau willen functioneren. Daarbij wordt uitgegaan van een patiëntgerichte, patiëntgecentreerde invalshoek. Een invalshoek die voor professionals in de gezondheidszorg niet meer valt weg te denken. De diverse paramedische beroepsgroepen komen aan bod in actuele voorbeelden die zijn ontleend aan recente inzichten uit de praktijk.Nieuw in deze druk zijn de trainingen ‘bevorderen van het zelfmanagement van de patiënt' en ‘de professional als gezondheidscoach'. Gezondheidsbevordering en zelfmanagement door paramedici is geschreven voor alle bachelor- en mastersopleidingen gezondheidszorg, voor fysiotherapeuten, diëtisten, mondhygiënisten, logopedisten, farmakundigen, cesartherapeuten, optometristen, kortom voor alle professionals die in hun beroepsuitoefening te maken hebben met patiënten in de gezondheidszorg.
Keywords: Gezondheidsvoorlichting - Preventieve gezondheidszorg - Patiëntenvoorlichting