The invisible city [Kakuma] - Corthouts, Lieven, ....- ([s.l.] : Dalton Distribution, 2016)
Met muziek van Stef Kamil Carlens - Vluchtelingenkampen ; Kenia
Thema-dvd - Hoe bouw je een thuis op een plek die 'nergens' heet? Regisseur Lieven Corthouts woonde meer dan 4 jaar in het Afrikaanse vluchtelingenkamp Kakuma en ontdekte dat ‘nergens' ook ‘onzichtbaar' is voor de buitenwereld. Kakuma (letterlijk ‘Nergens') is een Keniaans kamp middenin de woestijn, bestaat al 20 jaar en is intussen uitgegroeid tot een stad van 200.000 inwoners. Onder hen zijn veel kinderen zonder ouders. Lieven Corthouts, die eerder reeds indringende documentaires in Ethopië draaide, maakte van het kamp zijn huis, werkte er in een telefoonshop en filmde er zijn vrienden. Tegen alle verwachtingen in, grijpen deze kinderen alle mogelijkheden aan om in het kamp een nieuw leven en een toekomst uit te bouwen. Maar kan Kakuma wel een echte toekomst bieden? Of is het slechts een wachtkamer, waar je enige echte optie de gevaarlijke reis naar Europa is? Corthouts toont tot wat de kinderen van Kakuma in staat zijn en legt tegelijk de ware dynamieken van de hedendaagse vluchtelingenkampen bloot.
EAN : 9789461874672