Role plays for today A2-C1 : photocopiable activities to get students speaking - Anderson, Jason, ....- (Surrey : Delta Publishing, 2017)
Bronnenboek voor docenten Engels met 39 kopieerbare rollenspelen de opdrachten zijn geschikt voor jongeren en volwassenen op niveau A2 tot en met C1 gevarieerde rollenspelen overzichtelijke indeling in vijf verschillende, hedendaagse thema's stimuleert de spreekvaardigheid van de cursist makkelijk aan te passen aan de grootte en het niveau van de groep te gebruiken bij elke leergang Engels Role Plays for Today bevat rollenspelen om cursisten Engels in een zo natuurlijk mogelijke situatie hun spreekvaardigheid te laten oefenen. Het boek bevat alle klassieke rollenspelen, zoals een doktersbezoek, een sollicitatiegesprek, kleding kopen, in een restaurant eten etc. Het biedt ook veel nieuwe ideeën en situaties, zoals lid worden van een sportclub, aangifte, paspoortcontrole, een slechtnieuwsgesprek voeren etc. Bij elk rollenspel hoort een korte handleiding voor de docent. Daar staat informatie over de duur en het niveau van het rollenspel, welke taalfuncties, grammatica en woordenschat aan bod komen en welke voorbereidingen er getroffen moeten worden. Tevens worden er opwarmoefeningen en vervolgsuggesties gegeven. Bij elke opdracht voor de cursist staat een kader met Target Language: taalfuncties en zinsconstructies die bij dat specifieke rollenspel gebruikt kunnen worden. Het boek is verdeeld in vijf verschillende thema's: – Services: practical, leisure and travel; – Shopping: supermarkets, clothes and restaurants; – Social life: going out, friends and relationships; – Lifestyle: work, accommodation and education; – Creative role plays.
Keywords: Engels ; didactiek