Kwaliteitszorg, onze zorg! - Verbeek, Gabriëlle, ....- (Houten : Bohn Stafleu Van Loghum, 2018)
Dit handboek helpt (toekomstige) professionals in de zorg, zoals verpleegkundigen en paramedici, om hun visie op kwaliteitszorg te ontwikkelen of op te frissen en hun vaardigheden op dit gebied te vergroten. Ook is het boek erg geschikt voor wie een breed overzicht zoekt van theorievorming en praktijk bij kwaliteitszorg. Kwaliteitszorg, onze zorg! geeft je een interdisciplinair beeld van kwaliteitszorg. Theorie, praktijk en beleid komen afwisselend aan bod. Je leest interviewfragmenten en praktijkcases waarmee de gezichtspunten van hulpverleners, managers, patiënten, verzekeraars en overheid verduidelijkt worden. Bovendien word je uitgedaagd om je eigen mening te vormen. Je kunt de stof oefenen met een aantal praktische hulpmiddelen. Aan het eind van elk hoofdstuk staan werkopdrachten, waarmee je je de stof eigen kunt maken. Dit is de zevende druk van het boek Het spel van kwaliteit en zorg. Het boek heeft een nieuwe titel gekregen, om duidelijk te maken dat kwaliteit iedereen aangaat die werkt in de gezondheidszorg. Van patiënt en zorgprofessional tot inkoper en toezichthouder. In deze zevende druk zijn recente ontwikkelingen opgenomen op het terrein van overheidsbeleid, prestatie-indicatoren en de uitbreiding van het arsenaal aan kwaliteitsmethodieken. Bijvoorbeeld ‘lean', kwaliteitskaders, zelfsturing door teams, Value Based Healthcare en richtlijnen over de kwaliteit van bestaan, DBC's en de Doorbraakmethode.
Keywords: Kwaliteitszorg ; verpleegkunde