Jenaplan : school waar je leert samenleven - Velthausz, Freek, ....-; Winters, Hubert, ....- (Zutphen : NJVP, Nederlandse Jenaplanvereniging, 2017)
Dit boek is geschreven voor iedereen die meer wil weten over jenaplan. Het is geen wetenschappelijke verhandeling, maar een eenvoudige beschrijving van de praktijk van het jenaplanonderwijs. Mensen die in deze vorm van vernieuwingsonderwijs werken of gaan werken kunnen inspiratie opdoen om een stamgroep nog meer jenaplan te maken en een school nog meer een leef- en werkgemeenschap. Ook ouders kunnen een beter beeld krijgen van de bedoelingen en de manier van werken op een jenaplanschool. En natuurlijk wil dit boek ook veel andere geïnteresseerde lezers concrete informatie geven over de ambities van de Nederlandse jenaplanscholen. Het boek bestaat uit drie delen: jenaplan kennen waar de belangrijkste informatie over de achtergronden van toen en de organisatie van nu staat beschreven. jenaplan maken waar de jenaplan-kernkwaliteiten van de Nederlandse Jenaplanvereniging (NJPV) worden uitgelegd en uitgewerkt. jenaplan worden beschrijft hoe jenaplanners in drie stappen goed – beter – best kunnen groeien volgens het jenaplanconcept.
Keywords: Jenaplanonderwijs