Becoming a supple leopard : the ultimate guide to resolving pain, preventing injury, and optimizing athletic performance - Starrett, Kelly, ....-; Cordoza, Glen, ....- (Las Vegas (Nev.) : Victory Belt Publishing, 2015)
Based on the premise that dysfunctional movement patterns impede athletic performance, the author presents the construction and function of his own movement and mobility system, based on his midline stabilization and organization, one-joint rule and laws of torque movement principles, all to remedy body stiffness, prevent injuries and improve and extend athletic capabilities. - Dit is een herziene editie die is uitgebreid met meer dan 80 pagina's nieuwe informatie! Verbeter jouw sportprestaties, verleng je sportcarrière, behandel stijve en pijnlijke gewrichten en voorkom en herstel van blessures—dit alles zonder de hulp van een coach, dokter, chiropractor, fysiotherapeut of masseur. In Becoming a Supple Leopard deelt Dr. Kelly Starret—oprichter van MobilityWOD.com—zijn revolutionaire aanpak voor de mobiliteit en onderhoud van het menselijk lichaam en hij leert je hoe je jouw manier van bewegen kunt aanpakken waardoor je een gezonder en fijner leven kunt leiden. Deze nieuwe editie van de New York Times en Wall Street Journal bestseller is grondig bewerkt zodat het nog eenvoudiger wordt om de theorie in de praktijk te brengen
Prestaties motiveren ons, maar verstoorde bewegingspatronen kunnen ervoor zorgen dat het menselijk lichaam opeens niet meer functioneert. Vaak zijn de factoren die prestaties verstoren zelfs onzichtbaar voor doorgewinterde sporters en coaches. Becoming a Supple Leopard maakt het onzichtbare zichtbaar. Of je nu een professionele of amateur sporter bent of gewoon iemand die gezond wil leven zonder fysieke beperkingen, dan leert deze unieke trainingsgids hoe je jouw atletische vermogen gebruikt en je lichaam onderhoudt. Leer de basisprincipes om je lichaam te onderhouden, bevrijd jouw atletische vermogen, leef zonder pijn...en wordt een 'Supple Leopard.' Deze stap-voor-stap gids over beweging en mobiliteit leert je hoe je dat moet doen: Beweeg altijd veilig en efficiënt Plaats je ruggengraat en gewrichten in een optimale en stabiele positie Herstel de normale functies van je gewrichten en spierweefsel Versnel het herstel na trainingen en wedstrijden Voer kracht- en conditie-oefeningen zoals de squat, bench press, pushup, deadlift, clean, en snatch op de juiste manier uit Ontwikkel efficiënte bewegingspatronen en verbeter je vaardigheden door middel van eenvoudige en gevorderde oefeningen Herken, diagnosticeer en corrigeer verkeerde bewegingspatronen Behandel en verhelp veelvoorkomende symptomen zoals lage rugpijn, pijn aan de carpale tunnel, pijn in de schouders en een tennisarm Voorkom en herstel van veelvoorkomende sportblessures Pas mobiliteitstechnieken toe om korte en stijve spieren, zacht weefsel en belemmering van de gewrichtskapsel, en aandrijfproblemen en beperkingen voor de bewegingsvrijheid van gewrichten te verhelpen Ontwikkel persoonlijke voorschriften voor beweging om de efficiëntie van je bewegingen te verbeteren
Wil je echt de beginselen begrijpen die de bewegingen van de mens aansturen? Becoming a Supple Leopard bevat een plan hoe je veiliger en effectiever kunt bewegen tijdens je dagelijkse leven en tijdens het sporten. Wil je leren hoe je deze beginselen toepast voor bepaalde bewegingen, of je nu squats aan het doen bent in de sportschool of een boodschappentas oppakt? Honderden stap-voor-stap foto's laten je niet alleen zien hoe je een hoop sportoefeningen uit moet voeren, zoals de squat, deadlift, push-ups, kettlebell swing, clean, snatch en muscle-up, maar ook hoe je veelgemaakte fouten kunt corrigeren. Raak je gefrustreerd omdat je een bepaalde beweging niet goed kan uitvoeren vanwege bewegingsbeperkingen? Door het lichaam in te delen in 14 afzonderlijke gebieden laat Starrett honderden bewegingstechnieken zien waardoor je beperkingen verdwijnen en je jouw bewegingsvrijheid weer terug krijgt. Weet je niet goed hoe je dit allemaal samenbrengt in een programma dat aansluit op jouw behoeften? In deze herziene editie vind je tientallen voorschriften waardoor je je kunt richten op bepaalde beperkingen, een zeurende blessure of een beweging die je maar niet goed uitgevoerd krijgt. Dit boek bevat ook een 14-daags programma om je lichaam grondig te inspecteren.