Swipe : informatica : leerlingenboek : 2de graad BSO : Windows 10 - Microsoft Office 2016 - Mangelschots, Annemie, ....-; Vekemans, Petra, ....-; Wouters, Jeroen, ....- (Averbode : Altiora Averbode, 2018)
Inhoud SWIPE 3 : 1. Wat zit er in die kast? De hardware van je computer 2. Aan het stuur De software van je computer 3. Opgeruimd staat netjes Bestanden ordenen op de computer 4. Gezocht! Informatie en afbeeldingen zoeken op het internet 5. Je hebt mail Communiceren via het internet 6. Vind ik leuk! Veilig op sociale media 7. Presenteren kun je leren Wegwijs in PowerPoint 8. Wat een presentatie! Presentaties schikken en afbeeldingen toevoegen 9. Geef stijl aan je tekst Opmaak in Word 10. Inspringen maar! Werken met tabs in Word 11. Geschikte tekst! Werken met tabellen in Word 12. Beeldige tekst! Afbeeldingen en grafieken in Word 13. Zo gefikst Sjablonen en inhoudsopgaves in Word 14. Je eigen dj-set Afspeellijsten gebruiken in Windows Media Player Extra: overzicht NBN-normen
Inhoud SWIPE 4 : 1. Hoe moest dat ook alweer? Herhalingsoefeningen 2. Alles netjes op een rijtje Wegwijs in Excel 3. Goed gerekend Bewerkingen in Excel 4. Da's relatief! Absolute en relatieve adressering in Excel 5. Geknipt voor jou Werken met vastgelegde functies in Excel 6. Een mooi printje Afdrukken in Excel 7. Moet ik er een tekeningetje bij maken? Grafieken in Excel 8. Met je hoofd in de wolken De cloud: online samenwerken aan bestanden 9. Een bank vol gegevens Wegwijs in Access 10. Tblwat? Tabellen in Access 11. Voor u geselecteerd Query's in Access 12. Een mooi overzicht Formulieren in Access 13. Uitstekend rapport Rapporten in Access 14. En … actie! Filmpjes maken met OpenShot Video Editor 15. Wat een plaatje! Foto's delen
Praktische kennis van de Microsoft Officeprogramma's en het internet is in nagenoeg alle beroepssectoren essentieel. Om uw leerlingen van de 2e graad bso daarop voor te bereiden, is er Swipe. Onze nieuwe informaticamethode sluit aan bij het leerplan voor het vak informatica uit het complementair gedeelte van de 2e graad bso. • Ontwikkeld voor informatica als apart vak én geïntegreerd in andere vakken • Inzetbaar door zowel de vakleerkracht informatica als andere vakleerkrachten • Instructievideo's ondersteunen de leerlingen bij de verwerking van de leerstof • Stimuleert de zelfredzaamheid van de leerlingen • Alle doelstellingen komen aan bod.
Methode ICT / Informatica - Windows 10 - Microsoft Office 2016
Keywords: Computers