De oversteek - Curé, Karen, 1967- (Averbode : Averbode, 2018)
(3379) 11. De oversteek – Karen Curé (avontuur, meeleefverhaal) (11/05/2018) met tekeningen van Bert Dombrecht Zaza maakt met haar vader een bijzondere overtocht. Ze vluchten weg van een land waar de lucht zo giftig is dat je amper nog kunt ademen. Het water van rivieren is er besmet. Fruit eten uit de tuin is ondenkbaar geworden. Zaza hoopt een nieuw leven te beginnen in een gezondere omgeving. Maar de oversteek is zwaar… Milieu - Boot - Vluchteling
Met tekeningen van Bert Dombrecht
Doelgroep: Lager onderwijs, 2de en 3de graad