Planeet Asperger : avonturen in de wondere wereld van autisme - Bouwhuis-Ooyevaar, Patricia, ....- ([s.l.] : Pica, 2013)
Stripverhaal over Marc (ik-figuur, ca. 14 jaar), een jongen met het syndroom van Asperger. Het boek is opgebouwd uit losse stripverhalen (ballonstrips) van twee pagina's die zich afspelen in thuis- en schoolsituaties. Na een stripverhaal wordt toelichting gegeven die vooral gericht is op de ouders. Marc is een middelbare scholier die tegen situaties aanloopt in het dagelijks leven die kinderen met Asperger heel anders beleven dan andere kinderen. Het is een positief boek waarin het bijzondere van de hoofdpersoon centraal staat. Getoond wordt dat zijn gedrag misschien anders is, maar heel passend bij de manier van denken van kinderen met Asperger. De sprekende illustraties zijn levendig (wisselend formaat kaders, perspectief en veel beweging in de tekeningen). Zowel voor kinderen met Asperger als mensen uit hun directe omgeving is dit boek een aanrader. Het zal veel herkenning oproepen en de toelichting kan meer inzicht geven in hoe om te gaan met lastige situaties. Het boek is een aanvulling op het stripboek 'Asperger in beeld' (2010)* van dezelfde auteur, specifiek gericht op schoolsituaties. Vanaf ca. 12 jaar. © NBD Biblion
Stripverhaal - Strip - n de vorm van korte strips, afgewisseld met stukjes tekst, wordt uitgelegd wat het Aspergersyndroom is. De verhalen beelden uit hoe het leven eruitziet voor iemand die aan Asperger lijdt.
Keywords: Autisme - Autismespectrumstoornissen