Tot 7 jaar : ontwikkeling en opvoeding van jonge kinderen : wegwijzer voor ouders, grootouders, opvoeders en (aspirant-)leerkrachten - Andries, Walter, ....- (Antwerpen : Garant, 2017)
Ouders, opvoeders, leerkrachten, begeleiders, scholen, jeugdwerkers,... moeten de ontwikkeling van jonge kinderen zo goed mogelijk opvolgen en ondersteunen. Tal van studies hebben aangetoond dat vooral ook de betrokkenheid van ouders een grote impact heeft. Daarom legt dit boek uit wat ouders, en anderen, allemaal kunnen doen om de ontwikkeling van hun jonge kinderen - tot 7 jaar - te stimuleren en hun opvoeding in goede banen te leiden. Daarbij komen niet alleen de cognitief-verstandelijke vaardigheden aan bod, maar onder meer ook de sociaal-emotionele ontwikkeling, het muzisch-creatieve, het motorische, een open blik op de wereld, zintuiglijke waarneming van de werkelijkheid, het exploreren van de natuur, het reflecteren. Kortom, alle aspecten waarmee het kind ook volop te maken krijgt in het basisonderwijs.
Keywords: Opvoeding - Ontwikkelingspsychologie ; kinderen