Wat doen goede leraren anders - Ottenhof, Frans, ....-; Rozing, Gerard, ....- (Meppel : Ten Brink Uitgevers, 2018)
In dit boek worden 15 thema's besproken waaronder motivatie, de start van de les, onderwijs en stress, maak je eigen onderwijs, zelfstandig werken, toetsen en drukte in de klas. Elk thema begint met een observatie uit een leslokaal, een inleiding, praktische informatie, een werkvorm en een bron over het onderwerp. De auteurs van het boek zijn voor dit boek antwoord gaan zoeken op de vraag van leraren: ‘Hoe kan het beter?'. Het antwoord hebben ze vaak gevonden bij leraren die ze zelf goed vonden en zich af te vragen wat zij anders deden. Voor dit boek hebben ze niet alleen de dagelijkse praktijk als inspiratie gebruikt, maar ook gezocht naar onderwijskundige literatuur. Ze hebben bijvoorbeeld onderzocht welke didactiek effectief is.
Keywords: Leerkrachten